Hyppää pääsisältöön

Tuetut kuntolomat

Kuntolomat on tuote jota tuetaan STEA myöntämillä avustuksilla. Lomia, jotka on tarkoitettu erityisryhmille, vammaisille ja pitkäaikaissairaille sekä heidän perheenjäsenilleen voi hakea erillisellä hakulomakkeella. Tiedot löytyvät Kuntoloman kuvauksen sisällöstä.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen. STEA vastaa osaltaan siitä, että Veikkauksen tuottoja käytetään tulokselliseen kansalaisjärjestöjen toimintaan.

Lomia pyritään kohdentamaan aiempaa enemmän erityisryhmille.
Asiakkaiden valinnassa on avustuslain 15§ mukaisesti otettava huomioon sosiaaliset, terveydelliset tai taloudelliset syyt sekä aiemmin myönnetyt lomajaksot.

Kuntolomien painopiste on terveysliikunta ja lajina golf, koska laji sopii kaikille. Loman aikana voi suorittaa itselleen greencardin tai ainakin osioita sen suorittamiseen. Lisäksi niille, jotka ovat lajissa jo pidemmällä annetaan asiantuntijan Pro:n opetusta, jotta oma lajitekniikka paranee.
Tämän lisäksi loman ohjelmaan sisältyy sopivasti muuta liikuntaa ja tietoinfoa terveyden ylläpitämisestä.

Ohjelma golfin osalta rakennetaan osanottajien mukaan perus-, jatko- ja pelikurssi muotoon. Tarkempi ohjelma toimitetaan hakijoille, jotka ovat saaneet myönteisen päätöksen.

Vuodelle 2020 ei tule lomajaksoa.

Esitämme lomien myöntäjälle meille sopivan ohjelmaluonnoksen ja haemme avustuspäätöstä vuodelle 2021. Toivottavasti kuntoloma saadaan tuolloin ohjelmaan.

 

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea rySoveltava Liikunta SoveLi ryHandigolfGolfpoint