Hyppää pääsisältöön

Special Olympics Golf

Special Olympics Golf toimii Paralympiakomitean alaisuudessa ja on osa Special Olympicsin kansainvälistä toimintaa ( kts. www.specialolympics.org ). Osallistujat ovat kaikki erilaisia kehitysvammaisia. Greencardin suorittaminen on kaikilla mahdollista ja tarvitaan kentällä pelaamiseen. Suomessa on muutama harjoitus- ja tasoituskelpoinen kenttä, jonne ei greencardia tarvita. Niillä voi käydä tutustumassa lajiin, mutta greencard takaa sääntöjen ja etiketin tuntemuksen ja sitä kautta turvallisuutta kentällä.

Kehitysvammaisuus ei estä golfaamista ja antaa mahdollisuuden harrastaa golfia kuten muutkin golffarit.

Special Olympics ryhmä on vertaistukea kehitysvammaisille golffareille tarjoavaa toimintaa. Toivotaan, että jokainen harjoittelisi oman kotiseuransa esim. juniorien kanssa. Yhteisiä leirejä yritetään pitää 2-3 kertaa vuodessa.

Kannustetaan osallistumaan E-tourin kisoihin. Unified golf toiminta on kehitysvammaisen ja terveen pelaajan paripelaamista ja se toimii matalan kynnyksen toimintana kohti yksilöpelaamista. Lajissa olivat ensimmäiset 9r kilpailut vuonna 2021 ja nyt vuonna 2023 mennään jo 18r (poikkeus Mikkelin osakilpailu). Unified kisoista löydät lisätietoja kilpailutoiminnan sivuilta ja Tuulia Suomiselta.

Lisätietoja antaa Special Olympics Golfin päävalmentaja Tuulia Suominen, tuulia.suominen(at)gmail.com, p.044 733 4555

 

Special Olympics golfin leiripäivä Tampereella 14.1.2023 Eazygolfissa!

Jo ennen klo 10:tä olivat innokkaat golfarit tukijoukkoineen hallilla. Kaiken kaikkiaan 12 erityisgolfaria odotti innolla pro Anu Alpin ohjeita. Ennen piti kuitenkin vähän venytellä ja niinpä porukka meni mitä parempiin mutkiin Jari Rantasen ohjeilla.

Anu Alppi oli laatinut aamupäiväksi viisi eri pistettä, jotka kierrettiin läpi. Tuulia ja Anu olivat jakaneet porukan ryhmiin jotka lähtivät harjoittelemaan. Oli chippiä, puttia, pitkiä lyöntejä, Skytrack analysaattoreita ja Trackmann simulaattoria. Kuhina oli kova ja pieniä ohjeita sateli Anulta pelaajille. Caddiet seurasivat tarkkaan, auttoivat missä tarvittiin ja ottivat neuvot talteen.

Ruokatauon jälkeen Anu ja Tuulia jatkoivat ryhmän uudestaan kolmeen. Nyt oli vuorossa puttirata, jossa piti huutaa hep, kun sai yhdellä pallon kuppiin. Tämän jälkeen siirryttiin seuraavalle puttiradalle. Puttiradalta mentiin simulaattoriin pelaamaan muutama väylä ja sen jälkeen lyömään isoilla mailoilla.

Päivä meni kuin siivillä ja oli aika lopettaa. Anu ja Tuulia kertoivat kesästä. Golfliiton Respecta Tourista ja Unified Tourista kerrottiin sekä Suomen HCP golfin mahdollisesta Fightback – kiertueesta, jossa pelataan 9r. Sekä tietysti mainostettiin seuraavaa leiriä 16-17.9.2023 Holiday Club golfissa Saimaalla.

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea ry

Viking Lime

Handigolf