Hyppää pääsisältöön

Golf pro Riku Soravuon ajatuksia HCP Golfin talviharjoittelusta

Julkaistu 13.3.2020
Riku Soravuo talviharkat 19-20

Tämän talven talviharjoituksissa olemme saaneet nauttia n. kerran kuukaudessa myös ammattivalmentajan opeista. Golf pro Riku Soravuo (kuvassa 2. vasemmalta) on valmentanut HCP golfareita antaumuksella ja golfarit ovat olleet mielissään Rikun opeista. Nämä torstai-iltaiset valmennustapahtumat ovat olleet myös Rikulle uudenlainen kokemus. Tässä Rikun ajatuksia valmennuksesta hänen omin sanoin:

 

"Heippa,

Ajattelin kirjoittaa muutaman rivin kertoakseni uudesta valmennuskokemuksestani.

Minulla on ollut ilo toimia HCP Golf ry:n kanssa tämän talven ajan. Tehtäväni on ollut kerran kuukaudessa, valmentaa liikuntarajoitteisten golfareiden energistä joukkoa.

Tapasin porukan ensimmäisen kerran 14.11. 2019 Malmin Golf-kuplassa. Jengi tuli kahdessa erässä, 15:00-16:30 ja 16:30-18:00. Minulla ei ollut etukäteen tietoa eikä ennakkokäsitystä minkälaisen porukan kanssa pääsisin toimimaan. Ja olipahan uskomattoman mielenkiintoinen iltapäivä. Sain tavata mahtavia tyyppejä; omine vaivoineen, mutta super-iloisia ja positiivisia.

Oli kuuromykkiä, vaikeasti selkävammaisia, vain yhdellä toimivalla kädellä/jalalla pelaavia, aivovammaisia, ym.  Huhhuh mikä joukko "koutsattavaksi"

No siinä sitten aloitin ottamalla selvää osallistujien rajoitteista sekä heidän golftavoitteistaan.

Sitten alkoi treenit. Alkuun tarkkailin ja opiskelin jokaisen tapaa lyödä, omalla rajoitteellaan. Sen jälkeen yritin hahmottaa, miten onnistuisin parhaiten auttamaan heitä golfissa eteenpäin.

Ihan samat harjoitteet ja swingi-ideat kuin liikuntarajoittamattomilla pelaajilla eivät tulisi kysymykseen.

Annoin jokaiselle muutaman idean, sopivat harjoitteet ja eväät treenata seuraavaa kertaa varten. Mielestäni yhteistyö on ollut hedelmällistä. Uskon että porukka oppinut ja päässyt lähemmäksi tavoitteitaan.

On ollut hienoa huomata, että golf todellakin sopii kaikille. Ei ole esteitä harrastaa lajia. Sitä paitsi, yhdessä tekeminen, sosiaalisen verkoston ylläpitäminen, liikkuminen ja itsensä voittaminen on kaikille tärkeää.

Nyt, kokemusta rikkaampana, voin vain sanoa, että hatunnosto näille upeille ihmisille. He olisivat voineet hyvällä omatunnolla jäädä laakereille lepäämään mutta ei; onneksi on GOLF.

 

Ystävällisin terveisin

RIKU SORAVUO"

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea ry SoveLi

Viking Lime

Handigolf