Hyppää pääsisältöön

Paragolfer

 

Yhdistyksen Paragolfer-laite on sijoitettu talveksi (24.11.2022 – 26.3.2023) Malmin Green Golfin. Paragolferille ei ole varattu omaa lyöntimattoa, mutta halukkaat pääsevät kokeilemaan laitetta ottamalla yhteyttä Harri Lindblomiin 044 361 7353 tai lindblom.harri(at)gmail.com. Käyttäjä maksaa itse lyöntimattopaikan paikan päällä. Maksun määrään vaikuttaa käyttöajan kesto ja ajankohta.

Laitetta saa käyttää vain ohjattuna toimintana Harrin läsnä ollessa.
Laitteen käyttäjän tulee ilmoittaa maksun yhteydessä nimensä ja yhteystiedot koska käyttäjä on vastuussa mahdollisista vahingoista laitteen kuntoon.

Laitteen varastointi Karjaa, josta laite toimitetaan tai noudetaan vuokraukseen.
Vuokraukseen kuuluu aina kuljetusvaunu, missä myös laitteen latauspiste.
Laitteen noutaja allekirjoittaa vuokrasopimuksen ja on vastuussa laitteesta koko vuokrausajan

Kauden 2023 paragolfer-varaukset
Milloin nouto Palautus Paikka Lisätietoja
27.3.2023 28.3.2023 Mustio  Kausihuolto
30.3.2023 3.4.2023 Golf messut Golfliitto
11.5.2023 13.5.2023 Tammer-Golf Tapahtumakäyttö
24.5.2023 26.5.2023 Lahden Golf HCP ry
9.6.2023 14.7.2023 Kaakon Golf Notkola käytettävissä Kaakon Golf. Varaa 040 509 4182
15.7.2023 22.7.2023 Helsinki Akseli Långström. Vuokraaja noutaa ja palauttaa.
22.7.2023 4.9.2023 Kaakon Golf Notkola, käytettävissä Kaakon Golf. Varaa 040 509 4182
6.9.2023 aamulla 6.9.2023 illalla Tammer-Golf Vuokraaja Premium Kuntoutus. Varaus vahvistettu.
29.9.2023
Klo 12:00
4.10.2023
Iltapäivällä
SGL Vuokraaja kuljettaa laitteen Vieumäki leirille.
5.10.2023   Karjaa Laite talvisäilytykseen.

Muulloin laitetta voi kysellä osoitteesta toimisto[at]suomenhcpgolf.fi
Ilmoita aika jolloin haluat laitteen käyttöösi alkaen ja päättyen.
Paramobile on mukana kesäkaudella lähes kaikissa tilaisuuksissa.

 

Katso alla olevat videot ennen paragolferin käyttöönottoa.

Käyttöönotto

Kuljetus ja Varastointi

Käyttäminen

Tärkeää tietoa pääkatkaisimen käytöstä!

Pääkatkaisija
Aina kun laitteen käyttö keskeytyy ja laite on valvomattomassa paikassa, tulee laitteen päävirta kytkeä pois. Näin tehdessänne ei sivullinen henkilö voi vahingossa vahingoittaa laitetta eikä muita henkilöitä. Kuljettaessa laitetta tulee päävirta kytkeä pois.

 

Pääkatkaisija lähikuva
Laitteen akku latautuu myös päävirran ollessa kytkettynä pois päältä.

 


Pari sanaa ”paragolferista”

Liikuntarajoitteisen henkilön maastossa liikkumisen avustamiseen on maailmalla useita eri laitteita eri valmistajien valmistamana. 

Suomessa eniten käytetty laite on saksalaisen PowerBaseTecin valmistama ParaMotion-tuotenimellä kulkeva laite. ParaMotion-laitetta voidaan käyttää mihin tahansa toimintaan, jossa hyödynnetään sen maasto-ominaisuuksia ja stand-up (nostaa käyttäjän pysty- asentoon) toimintoja. ParaMotion avustaa alavartalostaan liikuntarajoitteista käyttäjää esim. heittokalastuksessa, jousiammunnassa, valokuvauksessa, fresbeegolfissa, ammunnassa tai vaikkapa toisen henkilön halaamisessa. ParaMotion antaa käyttäjälleen mahdollisuuden yhdenvertaiseen liikkumiseen ystävien kanssa. Laitteen käyttö on turvallista myös vaihtelevissa olosuhteissa, kunhan huomioidaan valmistajan ohjeistukset.

Suomen HCP Golf ry:llä ei ole taloudellisia sopimuksia minkään valmistajan kanssa. Olemme kuitenkin toiminnassamme nähneet ParaMotion-laitteen käyttäjiä jo vuodesta 1999 lähtien ja kokemuksemme perusteella voimme suositella ko. laitetta sen toimivuuden ja turvallisuuden perusteella.

Liikuntarajoitteiset henkilöt, jotka harrastavat muun toiminnan lisäksi myös golfia, puhuvat usein paragolferista. Paragolfer mahdollistaa heille yhdenvertaisen golfin harrastamisen ystävien kanssa.

Paragolfer istuu

Paragolfer seisoo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paragolfer (ParaMotion) on monipuolinen maastosähköpyörätuoli, joka antaa liikuntarajoitteiselle henkilölle mahdollisuuden pelata golfia ja liikkua kentällä vaivattomasti ja turvallisesti. Golflyönnissä ei tarvita jalkoja ja yksikin käsi riittää golflyöntiin. Itseasiassa suurin osa paragolferilla pelaavista lyö yhdellä kädellä, joten jonkin verran voimaa lyöntikädeltä vaaditaan.

Laitteen matalapaineiset renkaat ja laaja akseliväli mahdollistavat sen käytön kaikilla golfkentän alueilla, mukaan lukien viheriöt ja matalareunaiset bunkkerit. Laite toimii hyvin myös rangella ja harjoittelualueilla.

Paragolferin toimintaidea on nostaa pelaajan pystyasentoon. Laite on suunniteltu siten, että se tukee pelaajaa ja on kaikissa olosuhteissa turvallinen. Se on valmistettu siten, että sillä voidaan ylittää noin 10cm korkuisia esteitä ja se nousee ylös vaivattomasti jopa 17 asteista rinnettä. Kaatumaan sitä ei juuri saa, mutta vettä on syytä varoa.

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea ry

Viking Lime

Handigolf