Hyppää pääsisältöön

Paragolfer

Paragolfer on talvikauden (9.11.2020 - 1.4.2021) Green Golf talviharjoittelukeskuksessa Helsingin Malmilla (Talttatie 2, 00700 Helsinki).

Halukkaat voivat voivat kokeilla laitetta arkisin 8:00 – 17:00 maksamalla lyöntipaikkavuokran (13,50€) hallin kioskiin.

Laitteen kokeilu hoidetaan ohjattuna toimintana. Mikäli kokeilu kiinnostaa, niin ota yhteyttä ohjaajiin:
Veijo Notkola: 040 509  4182 tai veijo.notkola[at]gmail.com
Harri Lindblom: 044 361 7353

Talvikauden jälkeen laitetta voi kysellä Kari Heikkilältä, toimisto[at]suomenhcpgolf.fi
Pararagolfer on mukana kesäkaudella lähes kaikissa tilaisuuksissa.


 

Pari sanaa paragolferista

Paragolfer on monipuolinen maastopyörätuoli, joka antaa liikuntarajoitteiselle henkilölle mahdollisuuden pelata golfia ja liikkua kentällä vaivattomasti ja turvallisesti. Golflyönnissä ei tarvita jalkoja ja yksikin käsi riittää golflyöntiin. Itseasiassa suurin osa paragolferilla pelaavista lyö yhdellä kädellä, joten jonkin verran voimaa lyöntikädeltä vaaditaan.

Laitteen matalapaineiset renkaat ja laaja akseliväli mahdollistavat sen käytön kaikilla golfkentän alueilla, mukaan lukien viheriöt ja matalareunaiset bunkkerit. Laite toimii hyvin myös rangella ja harjoittelualueilla.

Paragolferin toimintaidea on nostaa pelaajan pystyasentoon. Laite on suunniteltu siten, että se tukee pelaajaa ja on kaikissa olosuhteissa turvallinen. Se on valmistettu siten, että sillä voidaan ylittää noin 10cm korkuisia esteitä ja se nousee ylös vaivattomasti jopa 17 asteista rinnettä. Kaatumaan sitä ei juuri saa, mutta vettä on syytä varoa.

Paragolfer istuu

Paragolfer seisoo

 

 

 

 

 

 

 

Golfin lisäksi Paragolferia voidaan käyttää mihin tahansa toimintaan, jossa hyödynnetään sen maasto-ominaisuuksia ja stand-up (nostaa käyttäjän pysty- asentoon) toimintoja. Esimerkiksi heittokalastus, jousiammunta, valokuvaus, ammunta tai vaikkapa toisen henkilön halaaminen mahdollistuvat tämän tuolin avulla.

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea rySoveltava Liikunta SoveLi ryHandigolfGolfpoint