Hyppää pääsisältöön

Tukea paikallistason toimintaan vuonna 2020

Julkaistu 21.3.2020
Hanke paikallistason tukemiseen

Vammaisten ja vajaakuntoisten liikunnan edistäminen paikallistasolla 2019 - 2020.
Tukea paikallistason toimintaan vuonna 2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 75 000 € Suomen HCP Golf ry:n hankkeeseen vuosille 2019-2020, jossa päätavoitteena on mahdollistaa vammaisten golfharrastaminen eri puolilla Suomea ja nostaa golfin tunnettavuutta yleisesti.

Hankkeen puitteissa voidaan rahoittaa yksittäisten golfyhteisöjen toimintaa, jossa käynnistetään tai kehitetään jo olemassa olevaa golftoimintaa vammaisille tai vajaakuntoisille (esimerkiksi liikuntarajoitteisille). Hankkeessa toteutettiin toimintamenohaku marraskuussa 2019.

Määräaikaan mennessä tuli hakemuksia kahdeksan kappaletta, joiden arvo oli lähes 20 000€. Hankkeen ohjausryhmä päätti tukea kaikkia hankkeita, mutta yhdistyskohtaisia toimintatukia jouduttiin karsimaan. Tärkeintä on, että erityisliikuntaryhmät eri puolilla Suomea aloittavat toimintansa, kun koronatilanne helpottaa. Tukea myönnettiin yhteensä lähes 12000€. Lisäksi jätettiin jonkin verran rahoitusta jakamatta, jotta uusille ideoille jäisi toteutusmahdollisuuksia myöhemmin. Lisäksi joitakin esteettömyyskartoituksia voidaan tehdä koronatilanteen salliessa kesän 2020 aikana. On mahdollista, että joudumme pyytämään Opetus- ja kulttuuriministeriöltä hankkeelle jatkoaikaa koronatilanteeseen liittyen. Olkaa yhteydessä Kari Heikkilään. Tukea saivat seuraavat seurat tai yhteisöt:

Botniagolf Ry, Kauhajoki

Kaakon HCP Golf Ry ja Kaakon Golf Ry, Virolahti

Meri-Lapin Golfklubi Ry, Tornio

Nokia River Golf Ry, Nokia

Pirkanmaan Golfklubi Ry, Tampere

Suomen Special Olympics Golf toiminta

Oulun Golfkerho Ry, Oulu

Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMY ry

 

Lisätietoja Kari Heikkilä 0440 533804

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea ry SoveLi

Viking Lime

Handigolf