Hyppää pääsisältöön

Ensimmäiset viralliset Special Olympics Unified Golf 9r -kisat

Julkaistu 8.6.2021
Kisaajat valmiina!
Greenin lukua
Ryhmä valmiina
Puttipaikalle mars
Tarkaa touhua

Ensimmäiset viralliset Special Olympics Unified Golf -kisat Suomessa pidettiin 6.6.2021 Maskussa Kankaisten golfpuistossa aurinkoisessa ja helteisessä säässä. Kisaan oli uskaltautunut kuusi paria, joista kolme oli Special Olympics golfissa ensimmäistä kertaa mukana. Olipa mukana vielä kaksi uunituoreen greencardin omistajaakin!

Iloinen ja innokas ryhmä harjoitteli ensi rangella niin pitkiä lyöntejä kuin puttejakin. Tässä jo huomattiin, että partnereilla oli haastetta olla yhtä hyviä kuin pelaajat. Oli pistettävä itsensä peliin, jottei olisi partneri joka pilaisi hyvää kisaa. 

Itse kisaan lähdettiin pienen tankkauksen ja huilihetken jälkeen klo 12.30, aina kaksi paria yhdessä lähdössä. Into ja ilo oli ylimmillään kun päästiin kentälle. Kankaisten golfpuisto näytti parastaan, kenttä oli huikeassa kunnossa ja greenit liukkaat kuin jää. Alle kahdessa tunnissa oltiin maalissa ja palkintojen jaossa. Paikalle oli tullut myös Golfliiton erityisgolfista vastaava Johanna Ahti, jonka kisajärjestelijä vei "puiden" taakse vähän vakoilemaan pelin kulkua. Nähtiin hirmuisen hienoja lyöntejä ja putteja, ja kyllä partneritkin pysyivät vauhdissa mukana.

Voiton vei Wivan Atrila ja Rikka Vahtera, toiseksi tulivat Tatu Kantonen ja Aku Kantonen, oman klubin edustajat Jere Suominen ja Jani Hyyryläinen selviytyivät kolmanneksi.

Kaikilla oli selvää, että tätä jatketaan ja seuraava kisa onkin jo 10.7.2021 Pirkanmaa golfissa. Nyt vaan ilmoittautumaan päävalmentaja Tuulia Suomiselle, tuulia.suominen@gmail.com, 044 733 4555.

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea rySoveltava Liikunta SoveLi ryHandigolfGolfpoint