Hyppää pääsisältöön

Special Olympics golfin leiri 13.-14.8.2022 Holiday club golfissa Saimaan äärellä

Julkaistu 18.8.2022
Leirin ryhmäkuva
Anu
Ehdokkaat

Oli mahtava leiri - uusia pelaajia matkassa taas!

Special Olympics golf piti leirin Holiday club golfin hyvässä kunnossa olevalla kentällä 13.-14.8.2022. Mukana oli 13 kehitysvammaista goffaria, joista kaksi aivan uutta golfissa.  Uutta ja odotettua oli myös Paralympian ja Golfliiton yhteisesti palkattu PGA pro Anu Alppi.

Lauantaina osa leiriläisistä pelasi Respecta Tourin viimeistä osakilpailua ja muut harjoittelivat Anu Alpin kanssa. Ensin rangella ja sitten kahdella, hienossa kunnossa olevalla, chippi- puttiareenalla ja sitten kaksi kierrosta Par3-rataa. Näin Anu sai hyvin tuntuman leiriläisiin.

Sunnuntaina olikin jo kasassa koko katras, joille Anu oli tehnyt hienot harjoittelut. Rangella Anun johdolla harjoiteltiin swingiä ja jokaista Anu pystyi kuvaamaan tulevaa varten, samalla tutustuen peljaajaan. Arto Lipsanen otti ohjat puttitreeniin, jossa vaihto seuraavalle reiälle tapahtui kun joku ryhmästä huusi hep. Oikeasti leiriläiset olivat niin hyviä, että Arto muutti ohjetta - kaksi hep-huutoa samalta pelaajalta ja sitten vasta vaihto. Kolmannella pistellä joukkoja valmensi Anun ohjeiden mukaan Jari Rantanen. Siellä piti ensi chipata ja sitten putata, yhdellä pallolla reikään asti. Vaihto kun oli homma saatu yhdellä putilla ja yhdellä chippillä. Vaihdot tapahtuivat sielläkin yllättävän nopeasti.

Lounaan jälkeen pidettiin Suomen HCP golfin Special Olympics pistebogey-kilpailu 9r. Helle ei haitanut vaan reippaasti ryhmät lähtivät kiertämään etuysiä. Pro Anu Alppi lähti viimeisen ryhmän jälkeen seuraamaan kentälle ryhmien ripeää etenemistä ja katsomaan miten peli kulki kentällä. Hyvin meni ja paljon Anu sai taas pohdittavaa jatkoon,.

Kisan voitto olit tiukka: 1. Wivan Atrila 17p, 2. Oskari Rantanen 16p (pienemmällä tasoituksella) ja 3. Ville Lipsanen 16p. Samalla jaettiin myös Special Olympics lyöntipelin palkinto (peli pelattiin Respecta Tourin viimeisen osakilpailun yhteydessä) ja sen vei nimiinsä Ville Lipsanen yhden lyönnin erolla Oskari Rantaseen.

Palkintojen jaon yhteydessä kerrottiin myös tulevaa. 14.1.2023 pidetään leiripäivä Tampereella ja vuoden 2023 Berliinin kesämaailmankisoihin ehdotetaan Paralympiakomitean Special Olympics johtoryhmälle golfiin Level 5 (18r yksilökisa) Ville Lipsanen ja Oskari Rantanen sekä Level 4 (9r yksilökisa) Wivan Atrila ja Jere Suominen.

Pro Anu Alppi kuvaili leiri tunnelmiaan seuraavasti: "Ensinnäkin olen todella otettu, että minua kysyttiin tämän ryhmän lajivalmentajaksi. Olen toiminut erityisryhmien kanssa golfin parissa, niin kuin Varalan urheiluopistollakin jo useiden vuosien ajan. Erityisryhmät ovat aina olleet minulla lähellä sydäntä ja toiminnassa viehättää mm. iloisuus, aitous ja vilpittömyys. Samat adjektiivit, jotka huokuivat myös näistä meidän leiriläisistä heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien! Leirillä oli todella iloinen meininki ja kaikki ottivat minut hienosti vastaan uutena tulokkaana. Oli upeaa päästä tutustumaan porukkaan mahtavissa puitteissa Holiday Club Saimaalla, sekä nähdä pelaajat tositoimissa niin harjoitusalueilla kuin kentälläkin. Iloa ja positiivisuutta riitti ryhmässä, mikä on omiaan luomaan hyvää oppimisalustaa kenelle tahansa. Tästä on todella mahtava lähteä jatkamaan ryhmän kanssa uusia leirityksiä kohden.”

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea ry SoveLi

Viking Lime

Handigolf