Hyppää pääsisältöön

EDGA RSM Play Off 2022 Stratford On Avon Golf Club, Englanti

Julkaistu 2.10.2022
EDGA
Kuvaaja
Klubi
Äijät

Maailman rankingin WR4GD kahdeksan parasta Eurooppalaista toimintarajoitteista golfaria Net- ja Stableford-sarjoista kutsuttiin RSM Play Off -kilpailuun Stratford on Avon Golf Clubille Englantiin 19.-23.9.2022. Pelimuotona Play Off -kisoissa oli tasoituksellinen reikäpeli.

Rankingin kärjestä löytyi hyvin suomalaisia: Net-sarjasta Simo Kosunen ja Tero Peltola. Stableford-sarjasta puolestaan Suomea pääsi edustamaan Petri Partanen ja Timo Pessi.

Ensimmäisenä päivänä suomalaisista jatkoon pääsivät Tero Peltola ja Timo Pessi. Kahdeksan pelaajaa putosi ja kahdeksan jatkoi semifinaaleihin. Semifinaaleissa Peltola ja Pessi joutuivat taipumanaan. Peltolan peli päättyi 13. reiällä ja Pessin peli 14. reiällä.

Mahtavaa kuitenkin, että neljä pelaajaa pääsi edustamaan Suomea. Itse asiassa suomalaisia oli Euroopan maista eniten. Toiseksi suurin edustus oli Ranskalla, josta oli kolme pelaajaa.

Play Off -kisan jälkeen pelattiin joukkuekilpailu EDGA:n (European Disabled Golf Association, joka on samalla koko maailman toimintarajoitteisten golfin kattojärjestö), kisan pääsponsori RSM:n ja heidän yhteistyökumppaniensa kanssa.

Kansainväliset kisareissut antavat paljon muutakin kuin golfia. Reissuilla tapaa vanhoja ja uusia ystäviä sekä saa vertaistukea. Kun nimi tulee tutuksi, niin saa myös kutsuja muidenkin maiden järjestämiin kisoihin, jotka ovat usein avoimia.

Kisoissamme vallitsee suuri yhteenkuuluvuuden tunne ja osallistujat osaavat jopa nauraa rajoitteillensa, ketään kuitenkaan pilkkaamatta!

Toivottavasti suomalaiset saavat myös ensi vuonna kutsuja tähän upeaan tapahtumaan!

Timo Pessin tekstistä muokannut Hannu Eronen

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea ry

Viking Lime

Handigolf