Hyppää pääsisältöön

Special Olympics Summer Games Berlin 2023 golfjoukkueen matka

Julkaistu 15.7.2023
Suomen golf joukkue
Oskari Rantanen
Ville Lipsanen
Wivan Atrila
Jere Suominen

Suomen Special Olympics golfin joukkue (Ville Lipsanen, Oskari Rantanen, Wivan Atrila ja Jere Suominen sekä valmentajat: Jari Rantanen, Tuulia Suominen ja Arto Lipsanen )lähti matkaa 12.6.2023 kohti Saksaa. Ensin oli muutaman päivän Host town vierailu Bochumissa, lähellä Belgian rajaa. Ensimmäistä kertaa Special Olympics kisojen historiassa vierailukaupunki oli nähnyt paljon vaivaa tarjotakseen jokaiselle lajille harjoittelumahdollisuudet. Golfin osalta pääsimme harjoittelemaan Bochumin colf glubille, jossa oli hyvät harjoitteluolosuhteet; range, lähipelialue, Par3- rata ja etuysi, joka pelattiin harjoittelukisana, pistebogeynä.

15.6.2023 lähdettiin busseilla kohti Berliiniä, 500 km ja lähes 9h. Suomen joukkue selvisi reissusta hienosti. Aikaa kulutettiin nukkumiseen, lukemiseen, jutusteluun, leffoihin ja musiikkiin.

Bad Saarrowin golf kenttä odotti meitä tutustumaan 16.6.2023 harjoituskierrokselle. Satoi vettä enemmän kuin tarpeeksi, mutta Suomen sisujengin golfjoukkue harjoitteli kentän läpi. Oskari Rantanen ja Ville Lipsanen Level 5 - sarjassa kiersivät Nick Faldon linkskentän 18.r , ja Wivan Atrila sekä Jere Suominen Arnold Palmer kentän etuysin

Huikeiden avajaisten jälkeisenä maanantaina alkoivat luokittelukierrokset, joiden perusteella osallistujat jaettiin mahdollisimman tasaisiin divisiooniin ( 3- 8 urheilijaa/ divisioona). Keskiviikkona pelattiin ensimmäinen kisakierros ja valmentajien mielestä divisioonat olivat hyvin tasaisia. Suomen urheilijat palkintosijoista taistelemassa. Torstaina aamulla meitä odotti järkytys; järjestäjä oli muokannut divisioonia ja tilanteet olivat muuttuneet merkittävästi keskiviikosta. Suomen sisujengin golffarit lähtivät tekemään parasta peliä mihin pystyivät kaikesta huolimatta.

Tuloksissa Ville Lipsanen sai omassa divisioonassaan kultaa. Oskari Rantanen oli omassa divisioonassan neljäs ja samoin kokonaiskilpailussa. Jere Suominen oli omassa divisioonassan kuudes ja kokonaiskilpailussa 11. Wivan Atrila oli oman divisioonan neljäs ja naisten sarjan seitsemäs.

Hienosti Suomen golffarit pärjäsivät.

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea ry

Viking Lime

Handigolf