Hyppää pääsisältöön

Toimintarajoitteiset golfarit hakevat kilpailukokemusta ja vertaistukea Elo- ja Syyskarkeloissa

Julkaistu 22.8.2023
Elokarkelot-22
Vesa Konttila

Suomen HCP Golf ry järjesti Hannu Erosen avustuksella kausilla -20 ja -21 matalan kynnyksen golfkisat syyskeleillä Keimola Golfissa. Ensimmäisenä vuotena pelaajia oli kourallinen ja toisena vuonna saimme mukaan jo 10 pelaajaa. Tästä rohkaistuneena päätimme tehdä tästä perinteen. Viime vuonna nostimme rimaa ja Jarmo Leväinen lähti pääjärjestäjänä rakentamaan vielä isompaa Elokarkelot -22 -tapahtumaa.

Tänä vuonna elokuu on niin täynnä tapahtumia, että päätimme pitää kisan syyskuussa. Siispä tänä vuonna pidämmekin Elokarkeloiden sijaan Syyskarkelot 13.9. alkaen klo 14 Hiekkaharju Golfissa, Vantaalla.

Löydät kilpailukutsun ja ilmoittautumisohjeet tästä.  Lähde sinäkin mukaan Syyskarkeloihin!

Mutta palataanpa vielä hetkeksi viime vuoden kisaan.

Elokarkelot -22

Joukko eri tavoin toimintarajoitteisia golfareita kokoontui tiistaina 9.8.2022 Hiekkaharju Golfiin mittelöimään rennossa 9:n reiän matalan kynnyksen kilpailussa. Tavoitteena oli saada uusia golfia harrastavia toimintarajoitteisia tutustumaan kilpailutoimintaan.

Paikalla oli yhteensä 16 kisaajaa, joista neljä ei ollut koskaan aikaisemmin osallistunut golfkilpailuun. Peliryhmät muodostettiin siten, että kussakin ryhmässä oli vähintään yksi kokeneempi pelaaja, joka piti huolta sujuvasta etenemisestä. Konkaripelaaja osasi myös kertoa yleisemmin kilpailutoiminnasta, golfsäännöistä sekä osasi antaa vinkkejä teknisesti melko vaativalla Hiekkaharju Golfin kentällä.

Kierroksen jälkeen pelaajat kokoontuivat golfklubille syömään, keskustelemaan onnistuneista (ja ehkä vähemmän onnistuneistakin) suorituksistaan sekä antamaan tärkeää vertaistukea toinen toisilleen. Päivällisen jälkeen jaettiin palkinnot.

Kisassa pelattiin kaksi sarjaa, pistebogey (Stableford) sekä tasoitukseton lyöntipeli (scratch). Lisäksi mukana oli kaksi erikoiskilpailua: Lähimmäksi lippua väylällä 2 ja lähimmäksi lippua kahdella lyönnillä väylällä 8.

Elokarkelot -22 kilpailutulokset:

Stableford:                  1. Vesa Konttila 39bp, 2. Hannu Eronen 36bp. 3. Pauli Viitikko 34bp
Scratch:                      1. Hannu Eronen 43 lyöntiä
Lähimmäksi lippua:     Veijo Uotinen
Lähimmäksi lippua 2lyöntiä: Hannu Eronen

Haastattelimme kisan jälkeen voittaja Vesa Konttilaa (kuvassa). Vesa on harjoitellut talvella Suomen HCP Golfin talviharkoissa Malmin kuplassa, mutta ei ollut pelannut kovin montaa kierrosta kauden aikana. Kenttä oli Vesalle entuudestaan tuttu ja nyt oli hyvä tilaisuus tulla tapaamaan sekä vanhoja tuttuja ja että uusia tuttavuuksia, joita näissä tapahtumissa aina löytää. Vesalle sopi hyvin 9:n reiän kisa, joka ei vie niin paljon voimia. ”Pelasin kesän parhaan kierrokseni, peliryhmä oli kannustava ja oli mukava pelata” kertoi Vesa.

Pelaajat tuntuivat nauttivan Elokarkelot -22 -tapahtumasta, mikä lämmitti järjestäjien mieltä. Ainakin neljä osallistujaa pelasi elämän ensimmäisen golfkisan ja vain muutamilla oli enemmän kokemusta kilpailutoiminnasta. Näin tavoitteemme, saada uusia pelaajia tutustumaan kilpailutoimintaan, toteutui myös.

Kiitokset vielä tapahtuman pääjärjestäjälle, Jarmo Leväiselle, sekä tietenkin Hiekkaharju Golfille, joka tarjosi hyväkuntoisen pelialustan kisaan.