Hyppää pääsisältöön

Paragolfer

Katso alla olevat videot ennen paragolferin käyttöönottoa.

Käyttöönotto

Kuljetus ja Varastointi

Käyttäminen

Tärkeää tietoa pääkatkaisimen käytöstä!

Pääkatkaisija
Aina kun laitteen käyttö keskeytyy ja laite on valvomattomassa paikassa, tulee laitteen päävirta kytkeä pois. Näin tehdessänne ei sivullinen henkilö voi vahingossa vahingoittaa laitetta eikä muita henkilöitä. Kuljettaessa laitetta tulee päävirta kytkeä pois.

 

Pääkatkaisija lähikuva
Laitteen akku latautuu myös päävirran ollessa kytkettynä pois päältä.

 

Kaudella 2022 toukokuusta eteenpäin laite sijoitetaan pääasiassa "Toimintarajoitteisten golfliikunnan edistäminen 2021–2022" -hankkeeseen osallistuville kentille 2-3 viikon jaksoiksi ja siksi Paragolferin kalenteri löytyy ainakin tämän kauden ajan täältä.

Muulloin laitetta voi kysellä Kari Heikkilältä, toimisto[at]suomenhcpgolf.fi
Paramobile on mukana kesäkaudella lähes kaikissa tilaisuuksissa.


Pari sanaa ”paragolferista”

Liikuntarajoitteisen henkilön maastossa liikkumisen avustamiseen on maailmalla useita eri laitteita eri valmistajien valmistamana. 

Suomessa eniten käytetty laite on saksalaisen PowerBaseTecin valmistama ParaMotion-tuotenimellä kulkeva laite. ParaMotion-laitetta voidaan käyttää mihin tahansa toimintaan, jossa hyödynnetään sen maasto-ominaisuuksia ja stand-up (nostaa käyttäjän pysty- asentoon) toimintoja. ParaMotion avustaa alavartalostaan liikuntarajoitteista käyttäjää esim. heittokalastuksessa, jousiammunnassa, valokuvauksessa, fresbeegolfissa, ammunnassa tai vaikkapa toisen henkilön halaamisessa. ParaMotion antaa käyttäjälleen mahdollisuuden yhdenvertaiseen liikkumiseen ystävien kanssa. Laitteen käyttö on turvallista myös vaihtelevissa olosuhteissa, kunhan huomioidaan valmistajan ohjeistukset.

Suomen HCP Golf ry:llä ei ole taloudellisia sopimuksia minkään valmistajan kanssa. Olemme kuitenkin toiminnassamme nähneet ParaMotion-laitteen käyttäjiä jo vuodesta 1999 lähtien ja kokemuksemme perusteella voimme suositella ko. laitetta sen toimivuuden ja turvallisuuden perusteella.

Liikuntarajoitteiset henkilöt, jotka harrastavat muun toiminnan lisäksi myös golfia, puhuvat usein paragolferista. Paragolfer mahdollistaa heille yhdenvertaisen golfin harrastamisen ystävien kanssa.

Paragolfer istuu

Paragolfer seisoo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paragolfer (ParaMotion) on monipuolinen maastosähköpyörätuoli, joka antaa liikuntarajoitteiselle henkilölle mahdollisuuden pelata golfia ja liikkua kentällä vaivattomasti ja turvallisesti. Golflyönnissä ei tarvita jalkoja ja yksikin käsi riittää golflyöntiin. Itseasiassa suurin osa paragolferilla pelaavista lyö yhdellä kädellä, joten jonkin verran voimaa lyöntikädeltä vaaditaan.

Laitteen matalapaineiset renkaat ja laaja akseliväli mahdollistavat sen käytön kaikilla golfkentän alueilla, mukaan lukien viheriöt ja matalareunaiset bunkkerit. Laite toimii hyvin myös rangella ja harjoittelualueilla.

Paragolferin toimintaidea on nostaa pelaajan pystyasentoon. Laite on suunniteltu siten, että se tukee pelaajaa ja on kaikissa olosuhteissa turvallinen. Se on valmistettu siten, että sillä voidaan ylittää noin 10cm korkuisia esteitä ja se nousee ylös vaivattomasti jopa 17 asteista rinnettä. Kaatumaan sitä ei juuri saa, mutta vettä on syytä varoa.

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea ry SoveLi

Viking Lime

Handigolf