Hyppää pääsisältöön

Toimintarajoitteisten golfliikunta

Paragolfer_putti

 

Suomen HCP Golf ry on yhdessä kumppaniensa (Suomen Golfliitto, Paralympiakomitea ja SoveLi) kanssa käynnistänyt hankkeen "Toimintarajoitteisten golfliikunnan edistäminen 2021-20222". Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Voit lukea hankkeen tavoitteista ja taustoista lisää täältä.

Osana hanketta olemme käynnistäneet matalan kynnyksen kilpailutoiminnan, jonka tarkoituksena on rohkaista toimintarajoitteisia mukaan kilpailutoimintaan. Järjestämme erilaisia koko kauden kestäviä kilpailuja sekä rentoja kilpailutapahtumia, joissa toimintarajoitteiset pääsevät mukaan kilpailutoimintaan ja tuntemaan kisaamisen riemua. 

Tavoitteenamme on, että toimintarajoitteiset olisivat yhdenvertaisesti mukana seurojen toiminnassa.

Kaudelle 2022 olemme käynnistäneet kaksi eri kohderyhmille suunnattua koko kesän kestävää kilpailua.

Kaudella 2022 matalan kynnyksen kisoja kaikille toimintarajoitteisille!

1. Kauden mittainen kilpailu kaikille toimintarajoitteisille pelaajille, joilla on greencard suoritettu ja joilla on jonkin kotimaisen golfseuran jäsenyys.

Kilpailukierrokset, joita on kullakin pelaajalla kauden aikana maksimissaan 5, pelataan oman kierroksen yhteydessä - kuitenkin niin, että niistä tulee ilmoittaa etukäteen. Lue lisää tästä.

2. Kauden mittaiset henkilökohtaiset-, paragolfer- ja parikilpailut hankekentillä kaikille golfista kiinnostuneille - myös sellaisille pelaajille, joilla ei ole vielä greencardia. Lue lisää tästä.

Yleiset Scramble-pelimuodon säännöt löydät tästä.


Hankkeessa mukana olevat seurat:

Harjattula Golf & Country Club, Matti Schrey (mattischrey63(at)gmail.com
HGCC on kouluttanut / kouluttaa ainakin 5 henkilöä huomioimaan toimintarajoitteisten golf-tarpeet miten:
•    kohdata toimintarajoitteinen golfari ja tunnistaa hänen yksilölliset tarpeensa.
•    ymmärtää ja pystyä auttamaan golfaria valitsemaan oikeat apuvälineet tms tukitoimet niin kentällä, rangella kuin klubin tiloissa.
 
HGCC ry:n tavoitteena on kehittää “hcp golf” toimintakulttuuri Harjattulaan jo vuoden 2022 aikana . Tämän jälkeen se otetaan kiinteästi mukaan seuran vuosittaiseen toimintaan. Seuran hallitus on strategiassaan sitoutunut tähän. Se on mm. kirjattu toimintasuunnitelmaan. Toimikunnan /työryhmän vetäjä on Kari “Kiuppo” Kauppila. Seuran toiminnanjohtaja Juha Laukkanen vastaa projektin kokonaisuudesta.
 

Imatran Golf, Mika Sormunen (seura(at)imatrangolf.fi)
Tarkoituksena olisi aloittaa harjoittelu ryhmän kanssa toukokuun 2022 aikana. Sitä ennen tullaan järjestämään aloitustapahtuma huhtikuussa, jossa ryhmän toimintaa esitellään paikallisille ja lähialueiden erityisliikunnasta vastaaville tahoille. Paikkana joko Imatran Golfin harjoitusalue tai tarvittaessa sisähalli (kevään pitkittyessä). Matalankynnyksen kilpailusuorituksia 9r. ilman greencardia kunhan avustajana olevalla on greencard. Varmistettava aina ennen kierrosta lupa seuralta.
Lue lisää täältä.

Kaakon Golf, Jukka Hallikainen (puheenjohtaja(at)kaakongolf.fi)
Kaakon Golf Virolahdella on suunniteltu täysin esteettömäksi. Kaakon Golfissa toimii kummigolfarit, jotka avustavat kaikessa golfiin liittyvässä. Kummin saa mukaan kierrokselle tai harjoitteluun ennakkoon sovitusti.
Matalankynnyksen 9r kilpailuja voi suorittaa, kunhan avustajalla on greencard. Varmistettava aina ennen kierrosta lupa seuralta.

Kokkolan Golf, Antti Linna (antti.linna(at)kokkolangolf.fi)
HCP Golf Kokkola on erityisryhmiä varten vuonna 2017 perustettu toimintaryhmä. Kesällä harjoittelemme Kokkolan Golfin rangella, lähipelialueella sekä pelikentällä. Talvi aikaan harjoittelemme Kokkolan Golf kerhon sisätiloissa golf simulaattorissa.
Toimintaan saavat lähteä kaikki iästä tai sukupuolesta riippumatta. Alkutaipaleella harjoittelemme "avoimet ovet" meiningillä, eli et tarvitse mailoja yms. varusteita, kaikki löytyvät seuran puolesta, ja HUOM! toiminta on vielä ilmaista tässä vaiheessa. Matalan kynnyksen 9r. kilpailuja voi suorittaa, kunhan avustajalla on greencard. Varmistettava aina ennen kierrosta lupa seuralta.
Kun olet edistynyt ja haluat lähteä kentälle pelaamaan, seuravana on vuorossa Green Card kortin suoritus. Meillä se onnistuu seuramme Pron ohjauksessa. Lisäksi kentälle haluavat liittyvät seuraamme jäseneksi. Green card kortin suoritus ja jäsenyys maksavat yhteensä 100€. Mailoja saa edelleen lainaksi.
Seurallamme on käytössä myös golfautoja jäsenille. Golfauto vuokra kaudelta on 300€. Silloin saat käyttää autoa aina kun olet lähdössä pelaamaan.
Katso video HCP Golf Kokkolan toiminnasta.  

Oulun Golf, Petri Väänänen (petri.vaananen(at)oulugolf.fi)
Oulun Golfilla on mahdollista harrastaa golfia myös Paragolf-laitteen avulla.
Paragolf-laitteen käyttäjä voi tutustua laitteeseen harjoitusalueillamme. Kun laitteen käyttö on tuttua ja lyöntivarmuus löytyy niin kentälle pääsee lajia kokeilemaan esimerkiksi kipinäkierroksen merkeissä. Laitteen käyttö on ilmaista ja toivomme, että mahdollisimman moni pääsee kokeilemaan laitetta.
Laitteen voit varata suoraan caddiemasterilta: 0300-870670. Autamme laitteeseen käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Pirkanmaan Golf, Janne Riitakorpi (janne.riitakorpi(at)gmail.com)
Pirkanmaan Golf on järjestänyt erityisgolf-toimintaa vuodesta 2017 asti. Toiminta on suunnattu liikunta- ja kehitysvammaisille nuorille mutta ryhmään osallistumiseen ei ole tarkkoja ikärajoja. Ryhmä harjoittelee ammattilaisopettajan johdolla kerran viikossa toukokuun puolivälistä aina elokuun lopulle. Tarkemmat aikataulut päivitetään kevään aikana. Järjestämme myös golfin tutustumiskertoja erillisille toimintarajoitteisille ryhmille yhteistyössä paikallisten ja alueellisten toimijoiden kanssa. 9 väyläinen Par 3-kenttämme tarjoaa toimintaan osallistuville matalan kynnyksen mahdollisuuden pelata golfia myös kentällä harjoitusalueilla treenaamisen lisäksi.

Tammer-Golf, Laura Hyönä (laura.hyona(at)tammer-golf.fi)
TG:n klubitoimikunta on valmistelleet Toimintarajoitteisten golf-ryhmän harjoittelun käynnistämiseen liittyen seuraavaa:
Esa Lehti Pro ohjaa ryhmää aluksi 5 tunnin mittaista harjoituskertaa touko-kesäkuun aikana. Ryhmään otetaan 5-8 golfista kiinnostunutta toimintarajoitteista henkilöä. Mikäli ryhmä saadaan koottua ja henkilöt ovat halukkaita jatkamaan harjoittelua, voidaan selvittää toiminnan jatkamista kesän 2022 aikana.

Viipurin Golf, Kalle Laine (kapteeni(at)viipuringolf.fi)
Lappeenrannan kaupunki yhteistyössä lähdetään kokeilemaan toukokuun puoleenväliin muutamaa tutustumispäivää eri sovelletun liikunnan kohderyhmille.
Viipurin Golf katsoo tarkempaa ajankohtaa ja monestako päivästä olisi kyse.
Erityisesti suunnattu itsenäisesti toimiville henkilöille, joilla ei ole avustajan tarvetta mutta tarvitsevat kevennettyä tai sovellettua liikuntaa, esim. elinsiirto, sydänoperaation jälkeiset kuntoutujat ym. Tuleva toiminta pääsääntöisesti Kahilanniemen kentällä harjoitellaan ja matalankynnyksen kilpailuihin voi osallistu jos mukana on Greencardin omistava pelaaja. Varmistettava aina ennen kierrosta lupa seuralta.

Jos sinä tiedät sopivan golfseuran, joka on kiinnostunut toiminnan kehittämisestä, ota yhteyttä  toimisto(at)suomenhcpgolf.fi

 

Paragolfer

Seuroissa on kesän aikana käytettävissä myös sähkökäyttöinen maastopyörätuoli, Paragolfer, henkilöille joilla on liikuntarajoitteita alaraajojen osalta.

Lue Veijo Notkolan kirjoitus Paragolferista tästä.

2022 Toimintakalenteri julkaistu huhtikuussa ja täydennetään kun tulee uusia käyttöjaksoja.

ParaGolfer aikataulu

Aika Paikka Lisätietoja
11. - 13.5.2022 Messukeskus, Helsinki Liikuntamaa
25. - 27.5.2022 HCP Golf leiri, Iitti Golf ja Vierumäki Cooke Harjoittelua
28.5 - 17.6.2022 Tammer-Golf / Pirkanmaan Golf Ohjattua tutustumista laitteen käyttöön.
18. - 28.6.2022 Harjattula Golf & Coutry Club Ohjattua tutustumista laitteen käyttöön.
29.6 - 17.7.2022 Imatran Golf Ohjattua tutustumista laitteen käyttöön.
18. - 31.7.2022 Viipurin Golf Ohjattua tutustumista laitteen käyttöön.
5. - .8.2022 Kaakon Golf Ohjattua tutustumista laitteen käyttöön.
9.8. alkaen Karjaa Aikoja voi varata
23.8.2022 Paloheinä HIFK klo 18:- Ohjattua tutustumista laitteeseen ja lajiin.
29.8.2022 Keimola Golf Tapahtumaesittely
6.9.2022 Paloheinä HIFK klo 13:00- Jouni Asp, koekäyttö
15.9.2022 Nokia River Golf 9.00-16-00 Tapahtumaesittely
15.9.2023 Tammer-Golf 17.00-20.00 Käytön opetus 
23.-24.9.2022 Golfliitto, Vierumäki Osallistujan käyttöön.
9.10.2022 Nordcenter klo 10.00- Asiakkaan opetusta
1.11.2022 Green Golf  Talvikausi 24.11.2022 alkaa

 

Yhteistyökumppanimme

Suomen Paralympiakomitea ry

Viking Lime

Handigolf